ČESEN zrnasti 50 g

€1.10

Je večletna rastlina.

KULINARIČNA UPORABA

Meso, meso perutnine, morske jedi, testenine, prikuhe, zelenjavne jedi; juhe, solate, omake za solate.

MEDICINSKA UPORABA

Uporablja se za zdravljenje povečane prostate, diabetesa, osteoartritisa, senene mrzlice, driske pri potnikih, visokega krvnega tlaka v zadnjem delu nosečnosti, prehlada, gripe, vročice, kašlja, glavoboli, bolezni trebuha, bolezni grla, zamašitve sinusa, protina, revmatizma, hemeroidov, astme, bronhitisa, kratkega diha, oslovskega kašlja, nizkega krvnega tlaka, nizkega nivoja sladkorja v krvi, visokega nivoja sladkorja v krvi, pika kač; tudi za krepitev imunskega sistema, preprečitve pika klopa, zaščite bakterijskih in gobastih infekcij; uporablja se za boj proti stresu in izčrpanosti in ohranitve zdravega dela jeter; odličen je kot zdravilo za vse vrste vnetjih v prsnem košu, koristen je pri zdravljenju vnetja ušesa, efektivno blaži vnetja prebavnih organov kot so vnetja sluznice želodca in črevesja; uporabljamo ga proti črevesnim zajedalcem.

Zunanje, iztisnjen sok je izvrsten antiseptik za zdravljenje ran.

Česen se uporablja za zdravljenje številnih motenj kardiovaskularnega sistema kot so visok krvni tlak, zvišan nivo holesterola v krvi, bolezen koronarne arterije, srčni napad, strjevanje arterij (ateroskleroza). Nekatere od teh aplikacij so znanstveno potrjene. Pravzaprav, česen ima učinek v upočasnjenju razvoja ateroskleroze in zdi se da je zmožen umerjenega zmanjševanja krvnega tlaka.

Dokazano je, da česen pri rednem jemanju zmanjšuje krvni tlak ker redči kri in izboljšuje prekrvavitev koronarnih arterij.

Stranski učinki

Možne so interakcije z zdravili za redčenje krvi, ker ima česen enako dejstvo.

Diabetiki naj se zavedajo, da jemanje večjih količin česna v obliki tablet, kapsul in podobno lahko povzroči zmedo v terapiji z insulinom.

Vsi ki so zainteresirani za uživanje ekstraktov česna naj se posvetujejo z zdravnikom.


Vsi podatki so izključno informativne narave. Svetujemo, da se za strokovne napotke obrnete na profesionalne osebe!

 


Dodaj v košarico:

  • Teža pošiljke: 0.05kg
  • 30 kosov na zalogi


Dodano v katalog torek, 12 april 2011.

Copyright © 2008-2014, Hiša začimb, Trubarjeva 41, 1000 Ljubljana.