GARAM MASALA 45 g

€1.45

Tradicionalna mešanica začimb iz severne Indije. Uporablja se v Indiji, Pakistanu in Bangladešu.

Obstaja več vrst garam masal, odvisno od območja (celo kraja) v katerem je nastala. Najbolj pogoste začimbe, ki spadajo v sestavo garam masale so: kardamom, cimet, kumin, klinčki, črni poper in koriander. 

KULINARIČNA UPORABA

Juhe; meso (jagnjetina); sosi (posebej sosi za meso zasnovani na čebuli ); rižota; jogurt; marinade; curry (posipa se po curryju), sadje, kuhana zelenjava 

Dodaja se na koncu kuhanja, lahko se tudi samo “poškropi” po gotovi jedi. 


Vsi podatki so izključno informativne narave. Svetujemo, da se za strokovne napotke obrnete na profesionalne osebe!

 


Dodaj v košarico:

  • Teža pošiljke: 0.045kg
  • 26 kosov na zalogi


Dodano v katalog petek, 25 september 2009.

Copyright © 2008-2014, Hiša začimb, Trubarjeva 41, 1000 Ljubljana.