CIMET mleti 45 g

€1.45

Cimet je posu?ena notranja skorja zimzelenega drevesa, ki lahko dose?e vi?ino do 15 m. Domovina cimeta je Sri Lanka in ju?na Indija. Cimet se dobi na na?in, da se drevo vzgaja dve leti in se potem se?e. Naslednje leto bo iz korena nastalo nekoliko mladik. Z mladik se olupi skorja katero pustimo, da se posu?i. Uporablja se samo tanka (0,5 mm) notranja skorja; zunanji lesnati del se zavr?e.

KULINARI?NA UPORABA

Kola?i (jabol?na pita); kot aroma za pe?ene jedi; meso (v nekaterih kuhinjah); sladoledi, brezalkoholne pija?e, sladkarije.



Vsi podatki so izklju?no informativne narave.?Svetujemo, da se za strokovne napotke obrnete na profesionalne osebe!

Dodaj v ko№arico:

  • Teža pošiljke: 0.046kg
  • 43 kosov na zalogi


Dodano v katalog sobota, 06 september 2008.

Copyright © 2008-2014, Hi№a zaиimb, Trubarjeva 41, 1000 Ljubljana.