POPER beli mleti 45 g

€1.48

Poper je začimba znana v celem svetu. Uporablja se skoraj v vsakem gospodinjstvu. Domovina popra je južna Indija, čeprav se danes veliko vzgaja v mnogih tropskih državah po vsem svetu. Rastlina na kateri raste poper je dvoletna lesena trta plazilka, ki lahko doseže višino do 5 m. Samo začimbo tvorijo mali okrogli plodovi, ki uspevajo na drevesu. Obstajajo štiri vrste popra: črni, beli, zeleni in rdeči (mi imamo na razpolago  beli, črni in zeleni). Vsi se rodijo na istem drevesu, razlika med njimi je odvisna edino od časa pobiranja in načina priprave. Črni poper nastaja tako da se jagode ubirajo v času, ko še niso dozorele, potem se posušijo na soncu. Beli poper nastaja na način, da se uberejo zrele jagode, potem se zunanja rdeča luščina odstrani vse do belega sloja. Potem se posušijo in pobelijo na soncu.

SHRANJEVANJE IN UPORABA

Celi poper in prah držati v dobro zaprtem kozarcu, na hladnem, in suhem mestu, daleč od svetlobe.

KULINARIČNA UPORABA

Meso (vse vrste); morski sadeži; pečena zelenjava; omake (paradižnikova); nadevi; siri

Uporablja se skoraj za vse jedi (razen sladke).


Vsi podatki so izključno informativne narave. Svetujemo, da se za strokovne napotke obrnete na profesionalne osebe!


Dodaj v košarico:

  • Teža pošiljke: 0.045kg
  • 6 kosov na zalogi


Dodano v katalog sobota, 11 oktober 2008.

Copyright © 2008-2014, Hiša začimb, Trubarjeva 41, 1000 Ljubljana.